Prima pagină  »  Noutăți
Noutăți
Totul despre cresterea orhideelor. Sfaturi si secrete de ingrijire
Publicat: 03.02.2020   

Diversitatea mare de culori in care sunt disponibile – albastre, galbene, albe, portocalii, rosii – le face usor de integrat in orice tip de decor. Multe dintre orhidee au miros placut de lamaie, portocale, ciocolata, scortisoara sau cocos.

Unde creste orhideea pe glob

Este cea mai diversificată și răspândită dintre familiile de plante superioare. Familia orhideelor conține peste 30.000 de specii și peste 200.000 de hibrizi si creste aproape peste tot in lume, din China pana in Germania, dar cu preponderenta in zonele tropicale. Inclusiv Romania este o zona favorabila pentru dezvoltarea orhideelor.

In tara noastra cresc numeroase orhidee salbatice, existand doua specii chiar protejate de lege – Sângele Voinicului (Nigritella rubra, nigra) și Papucul Doamnei (Cypripeidum calceolus).

Orhideea fluture (Phalaenopsis) este tipul pe care il vedem cel mai des in ghivece in locuinte, fiind cea mai vanduta floare de interior. Interesant este ca aceasta orhidee in mediul natural creste in copaci si isi are originea in sud-estul Asiei. Numele sau provine din limba greaca, în care „phalaina” inseamnă molie.

Cele mai renumite soiuri de orhidee

Orhideele sunt flori de apartament foarte apreciate si vin in nenumarate culori si forme. Cele mai renumite soiuri, si totodata cele pe care le vedem cel mai des in florarii si in locuintele romanilor sunt:

  • Phalaenopsis – Orhideea fluture/molie
  • Cambria
  • Dendrobium
  • Cymbidium – Orhideea barca
  • Cattleya
  • Oncidium
  • Mitonia – Orhideea panseluta
  • Vanilla planifolia
  • Vanda coerulea – Orhideea albastra

Cui poti darui o orhidee si ce semnifica aceasta floare

Orhideea este apreciata pentru frumusetea si gingasia ei si poate fi daruita in aproape orice imprejurare. O orhidee intr-o culoare aprinsa este perfecta pentru a fi daruita persoanei iubite. Orhideele albe pot fi daruite in cadre mai formale, iar cele galbene, mov, verzi sunt potrivite pentru a fi oferite prietenelor si persoanelor apropiate.

Este una dintre cele mai apreciate si mai populare flori, mai ales in tara noastra. Ea semnifica eleganta, sofisticare si gingasie, fiind potrivita in orice cadru si indiferent de designul interior abordat.

Cui poti darui o orhidee si ce semnifica aceasta floare

Cum se ingrijeste corect orhideea

Ingrijirea orhideelor nu trebuie tratata cu lejeritate, fiind plante foarte sensibile. Totusi, daca li se acorda atentia cuvenita si li se ofera toate conditiile pentru dezvoltarea optima, vor inflori de mai multe ori si vor avea nenumarate flori.

Lumina optima pentru orhidee

Unul din factorii principali responsabili de inflorire este reprezentat de lumina si de intensitatea acesteia. Cele mai bune locuri de crestere a orhideelor sunt pervazele, fereastra cu expozitie sudica fiind ideala pentru cresterea si devoltarea corecta a unei orhidei.

Orhideea iubeste lumina, dar nu direct pe flori sau frunze (se usuca). Inclusiv radacinile au nevoie de lumina, de aceea se folosesc ghivece transparente.

Planta este cea care ne ofera informatii despre aportul de lumina pe care il primeste. Daca nu infloreste, primul lucru care trebuie verificat este lumina, intensitatea si numarul orelor din zi in care planta are parte de lumina. La orhideele care nu vor avea suficienta lumina frunzele vor capata o culoare de verde inchis.

Atentie, insa! Nu scoate orhideele in razele directe ale soarelui, acestea au nevoie de lumina filtrata.

Temperatura potrivita pentru orhidee

Temperatura este esentiala in procesul de inflorire al plantelor. Orhideele trebuie asezate intr-o zona cu variatii de temperatura, deoarece acest lucru va induce inflorirea. Iarna prefera temperaturi cuprinse intre 14 si 16 grade C, iar vara este ideala temperatura cuprinsa intre 22-24 de grade Celsius.

sursa.Preste.ro

 

 Alte Noutăți

Publicat: 18.05.2020   
Citeşte mai mult...
Publicat: 11.05.2020   
Citeşte mai mult...
Publicat: 05.05.2020   
Citeşte mai mult...
Publicat: 04.05.2020   
Citeşte mai mult...
Publicat: 03.03.2020   
Citeşte mai mult...
Publicat: 24.01.2020   
Dintre toate fructele de padure ce pot fi cultivate pe langa casa, murele de cultura sunt specia cea mai putin pretentioasa. Insa cultivarea murelor este conditionata si de respectarea catorva secrete ce contribuie la dezvoltarea corespunzatoare a materialului saditor pe care vi-l furnizam. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.09.2018   
Citeşte mai mult...
Publicat: 20.03.2018   
Citeşte mai mult...
Publicat: 21.02.2018   
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2018   
Piersicii difera de alti pomi fructiferi in sensul ca radacinile si bobocii au nevoie de o anumita perioada de timp pentru a se odihni in pamant. Cand inmuguresc piersicii raman deschisi in sezonul cald, iar pe timp de iarna raman in stare latenta. O data cu venirea primaverii, mugurii isi continua cresterea. Atentie la piersicii proaspat plantati care au nevoie sa le fie protejate radacinile pe timp de ger. Inainte de plantarea puietilor, puteti folosi ingrasamant de azot, superfosfat, sare potasica sau gunoi de grajd. Citeşte mai mult...
Publicat: 22.01.2018   
Pe lângă faptul că sunt gustoase şi pline de vitamine, cireşele pot aduce şi profituri frumoase celor care aleg să le cultive. Citeşte mai mult...
Publicat: 18.01.2018   
Plantația de prune este o investiție capitală pe termen lung, care poate fi exploatată 20-25 de ani. Durata exploatării eficiente depinde de corectitudinea înființării plantației și îngrijirea acesteia în primii 3-4 ani după plantare. Alegerea soiului de prun este determinată de mai mulți factori: cerințele pieței, condițiile climaterice, metoda de cultivare, sistemul de irigare, structura solului, reacție slab acidă sau neutră, apele freatice, etc. Înființarea unui hectar de prune și îngrijirea acestuia până la intrarea în rod (primii 5 ani) necesită cca. 86.9 mii lei pentru 1 ha de livadă. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.01.2018   
Citeşte mai mult...
Publicat: 09.01.2018   
Citeşte mai mult...
Publicat: 29.12.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 15.12.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 11.12.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 08.12.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 06.12.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 04.12.2017   
Citeşte mai mult...

1 - 20 din 384
Ultimele noutăţi

18.05.2020
Foarfecele electrice Kamikaze Volpi – unealta perfectă pentru efectuarea tăierilor
11.05.2020
Rezervor suprateran cu perete simplu
05.05.2020
Prăşitoare bilaterală cu cultivator

 

 

 

 

 

© 2020 Tehnică Agricolă de CALITATE - Ozonteh Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 101407   Total ieri: 399   Total azi: 313