Prima pagină  »  Noutăți
Noutăți
Secrete In Cultivarea Murelor
Publicat: 24.01.2020   

Dintre toate fructele de padure ce pot fi cultivate pe langa casa, murele de cultura sunt specia cea mai putin pretentioasa. Insa cultivarea murelor este conditionata si de respectarea catorva secrete ce contribuie la dezvoltarea corespunzatoare a materialului saditor pe care vi-l furnizam.

Poate ca unii dintre dumneavoastra stau pe ganduri atunci cand nu dispun de suficient teren pentru a-si infiinta o plantatie de mure fara spini in adevaratul sens al cuvantului. Poate ca in nestiinta de cauza, va intrebati daca ati putea planta si un singur butas de mur, fara teama ca acesta nu ar fructifica incepand cu anul 2 de plantare.

Si totusi, nimic nu va poate impiedica sa va dedicati acestei pasiuni, care este cultivarea murelor fara ghimpi.

Secrete in Cultivarea Murelor

a. Cultivarea Murelor. Mure de Cultura la Ghiveci

Este adevarat ca murele de cultura, la fel ca “suratele” de padure, au nevoie de spatiu suficient pentru a inradacina si a se dezvolta. Iar o planta robusta nu va creste niciodata la dimensiunile standard daca nu are la dispozitie destul pamant, bogat in nutrienti.

Contrar asteptarilor, rezultate mai mult decat satisfacatoare se pot obtine si din cultivarea murelor in ghivece. Daca va orientati catre aceste variante, de o importanta esentiala este alegerea vaselor sau a ghivecelor.

Puteti folosi vase sau ghivece suficient de incapatoare incat sa adaposteasca radacina si sa permita dezvoltarea plantei de mur fara spini ajunsa la maturitate. Sunt indicate ghivecele si laditele cu o deschidere de 40-50 cm si cu o profunzime de circa 40 de cm.

Vasele respective trebuie apoi umplute cu pamant fertil, eventual pamant de gradina bogat in humus, cu proprietati similare solului din plantatiile de mur fara ghimpi. Va recomandam sa pregatiti si un sistem de sustinere, similar spalierilor din plantatii.

Material Saditor

Butasi_mur_ghiveci promo

Va oferim material saditor de calitate provenit din propria plantatie de mure.

Butasii sunt aclimatizati deja in Romania si au
Prinderea garantata 100%

Se pot planta pe toata durata anului, simplu, doar mutandu-le din ghiveci in locul unde se doreste plantarea.

 

b. Cultivarea Murelor. Polenizarea Murelor de Cultura

Intr-adevar, exista arbusti fructiferi de cultura, precum catina, care pentru a fructifica, trebuie plantati in pereche, mascul si femela. Daca optati pentru cultivarea murelor, aceasta problema nu exista, indiferent de speciile de mur.

Soiurile de mur fara spini pe care le cultivam sunt autofertile. Polenizarea este de tip entomofil, ceea ce inseamna ca se realizeaza prin intermediul insectelor, care de bunavoie si nesilite de nimeni, zboara de la o planta la alta.

Asadar, varietatile noastre de mure de cultura pot fi plantate la fel de bine singure, in plantatii extinse, dar si impreuna cu alte soiuri. Spre deosebire de alte specii de arbusti fructiferi, indiferent de tipurile de muri alese, nu veti risca sa obtineti o planta sterila.

Nu ezitati sa ne solicitati informatii referitoare la cultivarea murului fara ghimpi, folosind detaliile de contact! Va asteptam si pentru comenzi sau rezervari de material saditor, in limita stocului disponibil si respectand calendarul de plantare!

 

sursa:Muri.Ro

 

 Alte Noutăți

Publicat: 03.03.2020   
Citeşte mai mult...
Publicat: 03.02.2020   
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.09.2018   
Citeşte mai mult...
Publicat: 20.03.2018   
Citeşte mai mult...
Publicat: 21.02.2018   
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2018   
Piersicii difera de alti pomi fructiferi in sensul ca radacinile si bobocii au nevoie de o anumita perioada de timp pentru a se odihni in pamant. Cand inmuguresc piersicii raman deschisi in sezonul cald, iar pe timp de iarna raman in stare latenta. O data cu venirea primaverii, mugurii isi continua cresterea. Atentie la piersicii proaspat plantati care au nevoie sa le fie protejate radacinile pe timp de ger. Inainte de plantarea puietilor, puteti folosi ingrasamant de azot, superfosfat, sare potasica sau gunoi de grajd. Citeşte mai mult...
Publicat: 22.01.2018   
Pe lângă faptul că sunt gustoase şi pline de vitamine, cireşele pot aduce şi profituri frumoase celor care aleg să le cultive. Citeşte mai mult...
Publicat: 18.01.2018   
Plantația de prune este o investiție capitală pe termen lung, care poate fi exploatată 20-25 de ani. Durata exploatării eficiente depinde de corectitudinea înființării plantației și îngrijirea acesteia în primii 3-4 ani după plantare. Alegerea soiului de prun este determinată de mai mulți factori: cerințele pieței, condițiile climaterice, metoda de cultivare, sistemul de irigare, structura solului, reacție slab acidă sau neutră, apele freatice, etc. Înființarea unui hectar de prune și îngrijirea acestuia până la intrarea în rod (primii 5 ani) necesită cca. 86.9 mii lei pentru 1 ha de livadă. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.01.2018   
Citeşte mai mult...
Publicat: 09.01.2018   
Citeşte mai mult...
Publicat: 29.12.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 15.12.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 11.12.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 08.12.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 06.12.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 04.12.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 01.12.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 29.11.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 20.11.2017   
Citeşte mai mult...
Publicat: 16.11.2017   
Citeşte mai mult...

1 - 20 din 380
Ultimele noutăţi

03.03.2020
Beneficiile mierii de albine. 10 afecțiuni în care mierea face adevărate minuni Citeşte întreaga ştire: Beneficiile mierii de albine. 10 afecțiuni în care mierea face adevărate minuni
03.02.2020
Totul despre cresterea orhideelor. Sfaturi si secrete de ingrijire
24.01.2020
Secrete In Cultivarea Murelor

 

 

 

 

 

© 2020 Tehnică Agricolă de CALITATE - Ozonteh Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 101244   Total ieri: 1383   Total azi: 150